NIKOLAJ & PILOTERNE

Koncert 6. oktober 2018


2018 byder på en lang række koncerter, med Nikolaj og piloterne.


Med sig har Nikolaj Christensen piloterne: Kåre Kabel Mai på trommer, Peter Kjøbsted på bas og Dennis Flachebjerg på Guitar. Man vil høre de ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli og den gådefulde relation mellem mand og kvinde som et hovedtema. Som fra begyndelsen er det musikalske centrum Nikolaj Christensens intenst-rustne røst.


Til næste år har Nikolaj og piloterne og deres debutalbum 30 års jubilæum.


Nikolaj Christensens debut Album “Piloter" høstede anmelderroser, solgte i stakkevis og gjorde ham til et kendt og respekteret navn blandt både musiknørder og teenagefans - ikke mindst via sangen 'Ridderen af kærligheden'.


I 1990 blev gennembruddet cementeret, da han fik prisen som bedste nye navn ved Dansk Grammy.


Rødderne til Nikolaj & Piloterne strækker sig helt tilbage til Nikolaj Christensens hippiebarndomshjem, som var proppet med musik. Som femårig begyndte han at underholde med sin guitar, og allerede fra sit 15. år skrev han sine egne sange. Sangene lagde sig i den amerikanske tradition for at krydse rock og blues; med navne som Bruce Springsteen, Steve Earle og Thin Lizzys frontmand Phil Lynott som forbilleder.


Nikolaj Christensen samlede et band. Bandet blev døbt De Nye Piloter efter et nummer på pladen. De Nye Piloter høstede stor succes på koncertscenerne det kommende års tid, bl.a. på Roskilde Festival. I 1991 landede albummet 'Jimmy og Vicky', der rummede ørehængeren 'Kommer Nok Hjem’


Efter en ny runde koncerter opløste Nikolaj Christensen bandet i sommeren 1992 og tog en pause, hvor han rejste og fandt ny inspiration.


Derefter fulgte en ny produktiv periode. I februar 1995 udkom albummet 'Hen over jorden' og allerede i oktober 1996 fulgte "Vi er på vej hen til et sted hvor blomsterne får lov til at blive nede i jorden og drømme". Især sidstnævnte stod med støvlerne plantet solidt i den klassiske amerikanske rock- og countrytradition, blandt andet via trommeslageren Frank Marstokk. Med Marstokk som producer skabte Nikolaj Christensen et organisk og uprætentiøst album med overvejende halvakustisk folk-rockende roots-musik. Vægten blev lagt på sangskrivningen, hvilket sikrede hits som 'Some Like It Hot (Det kan jeg godt)' og Steve Earle-sangen 'Du Står Stadig Der', i duet med svenske Jill Johnson. Roots-retningen fortsatte på albummet 'Homeparty' fra april 1999, som bød på samarbejde med blandt andre Shirtsville-sangskriveren Jakob Eriksen. Sange som 'Okay Baby' og 'Jeg Har Det Fint' gjorde igen Nikolaj Christensen til en naturlig del af det danske radiolydbillede.


I marts 2000 samlede han karrierens hidtil bedste sange på opsamlingsalbummet 'Sidder På En Raket'. På opsamlingen fandt man også det nye nummer 'Du Kan Svæve Rundt', der blev et stort hit. Med sine 20.000 solgte eksemplarer var opsamlingen et stærkt afsæt for omfattende turnévirksomhed med Piloterne, sideløbende med at Nikolaj Christensen skrev og indspillede to albums på to år: 'Solar Plexus' fra 2001 og 'Lige På Kornet' fra 2002.


2006-albummet 'Selvantændt' blev skabt og og sikrede Nikolaj Christensen en nominering til Danish Country Music Awards. Derefter kom igen to albums med Piloterne - 'MAND!' fra 2009 og 'Valby Town' fra efteråret 2010. Titlen på sidstnævnte refererede til Nikolajs mangeårige hjemby i udkanten af København, og albummet blev noget helt særligt for Nikolaj Christensen, fordi han for første gang producerede selv.


Resultatet var et album med mange idéer og musikalske nuancer, og med en fællesnævner i at rumme sange om, hvem vi er.


Efter 'Valby Town' valgte Nikolaj Christensen på ny at holde en pause fra musikken. Helt som i begyndelsen af 1990'erne. Han ville prøve et andet liv og tog ud at blaffe, men musikken blev ved med at rumstere i baghovedet.


I sommeren 2015 optrådte han i privat regi ved et bryllup. Brudeparret skulle danse brudevals til en af hans sange, og da han trådte ud i sommernatten bagefter, var han ikke tvivl om, at han måtte tilbage til musikken


Nikolaj og Piloterne
Nikolaj og Piloterne
Nikolaj og Piloterne
Nikolaj og Piloterne
Nikolaj og Piloterne
Nikolaj og Piloterne