Stine Vega m. Band

Koncert 17. september 2022Hun er blevet kaldt ”dansk rocks største hemmelighed” og omtales af kollegaer i musikbranchen som en af Danmarks

bedste sangskrivere.


I januar 2021 udkom Stine Vega med albummet ”THE FUNERAL” som har været over 12 år undervejs.


Stine Vegas musikalske karriere blev skudt i gang tilbage i 2002 med debutalbummet ”Stripclub Junkies”, som hun indspillede med bandet af samme navn. De var Ugens Uundgåelige på P3 med singlen ”Stripclub Junkie” og hittede derefter med singlen ”T-shirt man”.


Opfølgeren til albummet, som skulle være udgivet i 2009 og udgøre Stine Vegas sologennembrud, kom dog aldrig længere

end til mikserpulten i Medley Studiet. En indlæggelse på psykiatrisk afdeling, på grund af en eskalerende bipolar lidelse, satte musikkarrieren på hold.


-Jeg kunne simpelthen ikke mere, så jeg tog en benhård, tvungen skilsmisse fra musikken, fortæller Stine Vega.


Vejen tilbage til musikken har været lang og knudret, og har taget til tider dystre detours ind i sindets krinkelkroge, men ikke desto mindre er Stine Vega nu tilbage med et nyt mod til at gøre det hun gør bedst.


Albummet The Funeral består af 10 numre, der med et dynamisk, drømmende og cinematisk lydunivers, leder tankerne hen på store vider og en stærk americana tradition ala Neil Young og Tom Waits. Stine Vega formår samtidig at ramme hovedet på sømmet med sine hudærlige og sårbare tekster


– For mig handler musik om en følelse, en stemning, om at få monsteret op til overladen. Jeg er og bliver en Billie Holiday tekst… længselsfuld, melankolsk og uendelig heartbroken, siger Stine Vega.


Albummet er blevet pustet til live igen i samarbejde med Søren Andersen (Electric Guitars, Jesper Binzer og Glenn Hughes)

og en håndfuld af landets dygtigste musikere, der også assisterer navne som Electric Guitars, Mads Langer, Claus Hempler

og Love Shop.


Stine Vega følger albummet op med en turne der bringer hende

til Bramming Kosmorama lørdag d.17 september 2022, hvor musikken kobles med hendes personlige fortælling om tab, sygdom og healing.


Med sig har hun et hold særdeles kompetente musikere

bestående af:

  • Søren Andersen (Electric Guitars, Jesper Binzer, Sanne Salomonsen) - guitar.
  • Jakob Rønlov (Jesper Binzer, Walter Trout, Garbo) - trommer
  • Peter Kjøbsted (Electric Guitars, Nikolaj & Piloterne) - Bas.


Stine Vega m. Band
Stine Vega m. Band
Stine Vega m. Band
Stine Vega m. Band
Stine Vega m. Band